Kungalandet

Testbild

Ibland kallas det för söndagsskola – vi kallar det för Kungalandet!

Kungalandet är vår söndagsskola där barn från 4-12 år tillsammans med ledare firar gudstjänst. Vi vill ge alla barn möjligheten att lära känna Jesus och att dela gemenskapen i församlingen. Kunglandet har ett grundupplägg med tre delar men vissa söndagar ser planeringen ut på ett annat sätt. Det kan till exempel vara att vi är med i gudstjänstens början eller att vi firar hela gudstjänsten tillsammans med alla åldrar i kyrksalen. Någon gång per termin så har vi även ”Söndagsskola för hela familjen” då ni som familj kommer och är med på Kungalandet. Vi använder oss av mejlutskick via Planningcenter för att informera om vad som gäller olika veckor. 

Åtgärder till följd av rådande pandemi:

Verksamheten följer utvecklingen av pandemin och de nationella restriktionerna och rekommendationerna. Vår primära informationskanal är mejlutskick via Planningcenter. 

Terminsuppstart:

Vårterminen i Kungalandet startar söndagen den 30 januari. 

Kungalandets grundupplägg med Buskul, Äventyret & Växthusen

Bibelstafett

Här hittar du materialet till bibelstafetten

Lilla & stora äventyret - FRAMSIDA    BAKSIDA

Guld & Silver - FRAMSIDA    BAKSIDA

Incheckning 10.15-10.45: Sedd, trygghet, Välkomnad

Inför ditt första besök registrerar du ditt barn på www.kungsporten.com/kungalandet. När ni kommer till Kungsporten finns en disk för incheckning till Kungalandet. Första gången blir barnet tilldelad en åldersindelad växthusgrupp. De får då sin namnlapp med rätt växthusfärg som behöver bäras av alla inskrivna barn så att vi vet att de är incheckade och i vilken grupp de hör hemma och så att vi kan kontakta er om något händer. Vid incheckningen får ni också träffa er växthusledare. Varje gång ni kommer till Kungalandet behöver barnet checka in. Gul 4 år, Blå 5 år, Orange 6 år, Rosa 7 år, Grön 8 år, Röd 9 år, (Silver 10 år, Guld 11-12 år - se upplägg längre ner)

Buskul 10.30-11.00: Lek

Vi börjar Kungalandet med att leka. Det finns många olika alternativ och barnen väljer själva vilka av de aktiviteter som finns de vill göra. I Barnlandet finns det möjlighet till rollek, skapande i ateljén, bygglek, pärla, spela spel m.m. och i Sporthallen finns utrymme om man vill röra sig mer och exempelvis spela innebandy, pingis eller springa hinderbana. Ibland finns det även möjlighet att välja bakning, musik eller dans.

Äventyret 11.10-11.40: Lovsång, kreativ bibelundervisning, bön & insamling

I Äventyret möter barnen bibelns berättelser på ett kreativt och spännande sätt, ofta i form av drama, men det kan också vara andra kreativa berättarsätt. Här är ofta fullt ös med sång och musik, men också heliga ögonblick av stillhet och bön. Äventyret är barnens egen gudstjänst.

Ibland har vi äventyr tillsammans i stora och lilla äventyret och ibland är vi uppdelade. När vi är uppdelade så är barnen i Lilla äventyret, åldrarna 4-6 år (gul, blå & orange grupp) i Barnlandet och Stora Äventyret, åldrarna 7-9 år (rosa, grön & röd grupp) i danssalen.

Växthuset 11:45-12.15: Gemenskap, vardagsnära, samtal och bön.

I den lilla gruppen ska alla barn bli sedda och bekräftade. Här samtalar vi om dagens tema, utifrån pyssel, lek eller spel och kopplar berättelsen till barnens vardag. Det finns också tillfälle att dela böneämnen och bönesvar.

UTCHECKNING 12:15: Städning och hämtning

Det är viktigt att barnen checkar ut och blir avprickade när de lämnar Kungalandet, så att vi kan ha koll i händelse av utrymning. Barnen 4-6 år måste checkas ut av förälder i kungalandet eller med den lapp du fick vid incheckningen. Barnen finns i sina växthusrum. Barnen 7-12 år checkar ut själva. Vill du veta mer om säkerheten - kontakta Rebecka Udd (verksamhetsledare) eller Maria Hessel (barnpedagog).

SILVER OCH GULD:

Du som går på mellanstadiet, klass 4-6, är välkommen till Silver och Guld. Vi ses i Johannes och börjar direkt 10:30 med gemensamma lekar, tävlingar, bibelberättelser, lovsång och vittnesbörd. Vårt fokus är gemenskap, bibeln och vardagen. På slutet öppnar vi upp för spel, innebandy, pyssel eller mer gemensam lek. Som avslutning fikar vi tillsammans.

Registrering (Planningcenter)

Vi använder oss av ett administrativt system som heter Planningcenter. Det är till för att hantera kontaktuppgifter och informationsutskick men även för att verksamheten ska vara säker och trygg för alla barn och familjer.

Registrering första gången

Vi vill att kungalandet ska vara en trygg och säker plats för alla barn,
därför använder vi oss av incheckningssystemet planningcenter. 

Registrera dig inför ditt första besök >>

Det tar minst ett dygn innan registreringen går igenom så gör det i god tid innan.

Självincheckning

Från och med uppstarten söndag den 8 september kommer det vara möjligt att använda självincheckning i Kungalandet och på så sätt spara tid.

Viktig information om självincheckning >>

 

Barn under 4 år

Vi har Miniland för barn mellan 0-4 år. Läs HÄR. Vi har också ett småbarnsrum för barn upp till 4 år, i anslutning till kyrksalen. Där kan man vara med sitt barn om det är svårt för dem att vara med i gudstjänsten. Där finns leksaker att leka med och föräldrarna kan följa med i gudstjänsten via högtalare.

Mega Sunday

Mega Sunday är vår söndagsskola för barn som har behov av extra anpassningar för att trivas bra. Läs mer HÄR.


tl_files/Grafik/facebook_icon.pngFölj oss gärna på
Facebook: Kungsportskyrkan Barnverksamhet
Instagram: Kungsportskyrkan_barn


Frågor?

Har du frågor om Kungalandet är du välkommen att kontakta oss:

 

 

Rebecka Udd - Pastor med ansvar för Barn & Familj 

rebecka.udd@kungsporten.com

 

 

 

 

Maria Hessel - Barnpedagog

maria.hessel@kungsporten.com

Kungsportskyrkan

Välj enhet