Alpha

Frågor om livet? Gå Alpha - vilken möjlighet!

Alpha är en grundkurs i kristen tro där man utforskar livets stora frågor. Vi erbjuder under våren två olika spår. Den vanliga Alphakursen eller Gospelalpha där man också får sjunga gospel i kör. 

HUR SER EN KVÄLL MED ALPHA UT? 

En Alphakväll består av tre delar. Varje träff inleds med en gemensam måltid. Samtidigt tittar vi på ett föredrag via film, utifrån livets frågor och kristendomens svar. Därefter delar vi upp oss i de två spåren. 

Det första spåret i Alphakursen samlas efter måltid och film i ett fördjupande samtal i mindre grupp där man får (om man vill!)  dela tankar och idéer om dagens ämne . Ämnena som tas upp handlar om livets stora frågor: Vad är meningen med livet? Hur ska jag göra det bästa med resten av mitt liv? Vad händer efter man dör? Finns Gud? Vem var Jesus? osv.  

PROGRAM ALPHAKURSEN:

18.30 Måltid och föreläsning via film

19.30 Kaffe/te och samtal i grupper om kvällens tema 

20.45 Kursen slutar på utsatt tid. 

Gospelalpha fortsätter efter måltiden med körövning, då vi sjunger gospelsånger vars låttexter är kopplade till kvällens tema. 

Kvällen avslutas med kaffe/te och samtal i mindre grupper där vi pratar om kvällens föredrag och låttexternas innehåll -varje deltagare kan och får ställa sina frågor och bidra med sina åsikter. 

PROGRAM GOSPELALPHA: 

18.30 Måltid och föreläsning via film

19.15 Körövning

20.15 Kaffe/te och samtal i grupper om kvällens tema och låttexter

21.15 Kursen slutar på utsatt tid 

NÄR STARTAR KURSEN? 

Tisdagen 21:e februari och pågår under 8 kvällar mellan kl 18:30-21:00. Man får även delta i en kördag den 15 april. Kursen avslutas med en Gospelkonsert på Valborgsmässoafton.

VAD KOSTAR DET? 

Kursen kostar 500 kr vilket täcker kostnaderna för middagarna.
Betalas till Kungsportens bankgiro: BG: 772-6037 eller Swish: 123 427 73 49. Du kan märka inbetalningen med ’Alpha + ditt namn’.

VÄLKOMMEN ATT VARA MED PÅ ENDAST KÖRÖVNINGAR

Om det är svårt för dig att vara med på hela kursen så har du också chans att vara med på övningar de tisdagar du kan och på konserten. För mer info och ljudfiler Anmäl dig då till mariahessel73@gmail.com 
 

SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR VÅREN 2023 HAR PASSERAT.

Det gå bra att ansluta till gospelkören fram till 28/3. För frågor om kören, kontakta Maria Hessel på mariahessel73@gmail.com.
Vid frågor kontakta:
marcus.ringback@kungsporten.com, 070-3379759

Gudstjänst varje söndag

Varje söndag 10.30 är det gudstjänst i Kungsportskyrkan. Då samlas vanligtvis hundratals människor i alla åldrar. Barnen är med i början av gudstjänsten, men går sedan till sin egen samling som vi kallar för Kungalandet. Alla våra gudstjänster och samlingar är öppna för alla. Vi är övertygade om att alla - oavsett om man går Alpha eller inte, kallar sig kristen eller inte, är van att gå i kyrkan eller inte - kan uppleva att våra gudstjänster känns meningsfulla och givande. 

Våra gudstjänsten/predikningar finns även att se på vår Youtube-kanal. 

Till Youtubekanal »

Möt Ida Johansson

Ida Johansson började intressera sig för kristen tro och vad det innebar att vara kristen när hon gick på högstadiet. Efter några år av funderingar gick hon en Alpha-kurs på Kungsporten, där hon fick brottas med alla frågor hon hade. Hon uppmanades att "testa" Gud genom att be till honom. I början tyckte hon att det var läskigt, men upptäckte efter ett tag att Gud faktiskt hörde hennes böner.

Se en videointervju med Ida här intill!

Möt Joakim Fogelberg

Joakim trodde inte på Gud, hans vänner kallade honom ateist. Han var fackligt och politiskt engagerad och var säker på evolutionsteorin. Men en dag började han fundera på om allt det engagemang han lade ner egentligen hade någon betydelse, och varför han ens skulle bry sig om det inte hade någon betydelse i slutändan. Han började studera olika religioner och blev samtidigt medbjuden till en Alphakurs i Kungsportskyrkan. Till slut kom han fram till att den kristna tron var den enda som höll. "Jag blev så sur när jag kom fram till att det jag en gång trodde på inte höll", säger Joakim.

Se en videointervju med Joakim här intill!

Kungsportskyrkan

Välj enhet