Alpha

Frågor om livet? Gå Alpha hösten 2024!

Alpha är en grundkurs i kristen tro där man utforskar livets stora frågor. Vi erbjuder under hösten den vanliga Alphakursen.

HUR SER EN KVÄLL MED ALPHA UT? 

En Alphakväll består av tre delar. Varje träff inleds med en gemensam måltid. Samtidigt tittar vi på ett föredrag via film, utifrån livets frågor och kristendomens svar.

Alphakursen samlas vi efter måltid och film i ett fördjupande samtal i mindre grupp där man får (om man vill!)  dela tankar och idéer om dagens ämne . Ämnena som tas upp handlar om livets stora frågor: Vad är meningen med livet? Hur ska jag göra det bästa med resten av mitt liv? Vad händer efter man dör? Finns Gud? Vem var Jesus? osv.  

PROGRAM ALPHAKURSEN:

18.30 Måltid och föreläsning via film

19.30 Kaffe/te och samtal i grupper om kvällens tema 

20.45 Kursen slutar på utsatt tid. 

Kvällen avslutas med kaffe/te och samtal i mindre grupper där vi pratar om kvällens föredrag och låttexternas innehåll -varje deltagare kan och får ställa sina frågor och bidra med sina åsikter. 

NÄR STARTAR KURSEN? 

Nästa Alphakurs startar 19/9 2024, 12/9 är det prova-på-kväll. Kursen pågår i 10 veckor (ink. prova-på-kvällen).

VAD KOSTAR DET? 

Kursen kostar 500 kr vilket täcker kostnaderna för middagarna.
Betalas till Kungsportens bankgiro: BG: 772-6037 eller Swish: 123 427 73 49. Du kan märka inbetalningen med ’Alpha + ditt namn’.

ANMÄLAN

ANMÄL DIG HÄR
Vid frågor kontakta:
marcus.ringback@kungsporten.com, 070-3379759

Gudstjänst varje söndag

Varje söndag 10.30 är det gudstjänst i Kungsportskyrkan. Då samlas vanligtvis hundratals människor i alla åldrar. Barnen är med i början av gudstjänsten, men går sedan till sin egen samling som vi kallar för Kungalandet. Alla våra gudstjänster och samlingar är öppna för alla. Vi är övertygade om att alla - oavsett om man går Alpha eller inte, kallar sig kristen eller inte, är van att gå i kyrkan eller inte - kan uppleva att våra gudstjänster känns meningsfulla och givande. 

Våra gudstjänsten/predikningar finns även att se på vår Youtube-kanal. 

Till Youtubekanal »

Möt Ida Johansson

Ida Johansson började intressera sig för kristen tro och vad det innebar att vara kristen när hon gick på högstadiet. Efter några år av funderingar gick hon en Alpha-kurs på Kungsporten, där hon fick brottas med alla frågor hon hade. Hon uppmanades att "testa" Gud genom att be till honom. I början tyckte hon att det var läskigt, men upptäckte efter ett tag att Gud faktiskt hörde hennes böner.

Se en videointervju med Ida här intill!

Möt Joakim Fogelberg

Joakim trodde inte på Gud, hans vänner kallade honom ateist. Han var fackligt och politiskt engagerad och var säker på evolutionsteorin. Men en dag började han fundera på om allt det engagemang han lade ner egentligen hade någon betydelse, och varför han ens skulle bry sig om det inte hade någon betydelse i slutändan. Han började studera olika religioner och blev samtidigt medbjuden till en Alphakurs i Kungsportskyrkan. Till slut kom han fram till att den kristna tron var den enda som höll. "Jag blev så sur när jag kom fram till att det jag en gång trodde på inte höll", säger Joakim.

Se en videointervju med Joakim här intill!

Kungsportskyrkan

Välj enhet