Alpha

Frågor om livet? Gå Alpha digitalt!

Alla människor har frågor om livet. Alphakursen ger dig en ypperlig möjlighet att få ställa just Dina frågor. Hittills har 27 miljoner människor runt om i världen gjort det före dig. Många frågor har blivit besvarade, dock inte alla. En del svar har överraskat, en del går vidare med sina frågor. En del söker vidare på Betakursen. Inte många ångrar sitt deltagande.

Under våren 2021 genomförs Alphakursen helt digitalt. Vi använder oss av plattformen zoom och träffas onsdagar kl. 19.00
Kursen är helt kostnadsfri.

Detta är en Alphakurs:

En 10-veckors introduktionskurs till den kristna tron.
Kursstart 3 februari för våren 2021.

En Alphakväll består av:

  • Undervisning/film
  • Gruppsamtal

Välkommen på en prova-på kväll onsdag 3 februari kl. 19.00!

Anmälan Alphakurs »

Gudstjänst varje söndag

Varje söndag 10.30 är det gudstjänst i Kungsportskyrkan. Då samlas vanligtvis hundratals människor i alla åldrar. Barnen är med i början av gudstjänsten, men går sedan till sin egen samling som vi kallar för Kungalandet. Alla våra gudstjänster och samlingar är öppna för alla. Vi är övertygade om att alla - oavsett om man går Alpha eller inte, kallar sig kristen eller inte, är van att gå i kyrkan eller inte - kan uppleva att våra gudstjänster känns meningsfulla och givande. 

I rådande omständigheter med Covid-19 kan vi tyvärr inte fira gudstjänst på plats i våra lokaler. I stället kan du ta del av gudstjänsterna LIVE via vår YouTube-kanal varje söndag kl. 10.30.

Till Youtubekanal »

Anmälan till Alpha
Jag godkänner Kungsportens behandling av personuppgifter*


Möt Ida Johansson

Ida Johansson började intressera sig för kristen tro och vad det innebar att vara kristen när hon gick på högstadiet. Efter några år av funderingar gick hon en Alpha-kurs på Kungsporten, där hon fick brottas med alla frågor hon hade. Hon uppmanades att "testa" Gud genom att be till honom. I början tyckte hon att det var läskigt, men upptäckte efter ett tag att Gud faktiskt hörde hennes böner.

Se en videointervju med Ida här intill!

Möt Joakim Fogelberg

Joakim trodde inte på Gud, hans vänner kallade honom ateist. Han var fackligt och politiskt engagerad och var säker på evolutionsteorin. Men en dag började han fundera på om allt det engagemang han lade ner egentligen hade någon betydelse, och varför han ens skulle bry sig om det inte hade någon betydelse i slutändan. Han började studera olika religioner och blev samtidigt medbjuden till en Alphakurs i Kungsportskyrkan. Till slut kom han fram till att den kristna tron var den enda som höll. "Jag blev så sur när jag kom fram till att det jag en gång trodde på inte höll", säger Joakim.

Se en videointervju med Joakim här intill!

Kungsportskyrkan

Välj enhet