Alpha

Frågor om livet? Gå Alpha - vilken möjlighet! Start 9/2

Alla människor har frågor om livet. Alphakursen ger dig en ypperlig möjlighet att få ställa just Dina frågor. Hittills har 27 miljoner människor runt om i världen gjort det före dig. Många frågor har blivit besvarade, dock inte alla. En del svar har överraskat, en del går vidare med sina frågor. En del söker vidare på Betakursen. Inte många ångrar sitt deltagande.

Onsdagen den 9 februari kl. 19.00 blir starten för vårens Alphakurs. Den här terminen väljer vi att göra en Alpha Online. Den främsta orsaken till det är att vi just nu upplever en utbredd smittspridning som gör att vi inser att det kommer att vara svårt att få någon bra kontinuitet, åtminstone i början. Läget är ju det att om du inte själv är sjuk så kanske du befinner dig i karantän eller väntar på provsvar. Och det gör att vi tror att det blir svårt att få bra närvaro i det läget. Med Online-konceptet kan man däremot delta mycket lättare. Be gärna och fundera på om det är någon som du skulle fråga om att gå Alpha, helst tillsammans med dig.

Hör gärna av er med frågor till hans.jansson@kungsporten.com.

Detta är en Alphakurs:

Kursen kommer att sträcka sig över 12 onsdagar. Varje kväll startar vi upp med att titta på en av Alphakursens filmer. Därefter följer ett samtal på ca. 45 minuter. Varje samling startar alltså 19.00 och avslutas ca. 20.15. Dessutom kommer vi mitt i kursen att lägga in en lite längre samling, en lördag förmiddag. Exakt datum för det stämmer vi av med deltagarna när kursen har börjat. Och självklart kommer också den första samlingen i Alpha Online att vara en prova-på-kväll, så att deltagarna först efter den kvällen får avgöra om de vill fortsätta kursen. 

Alpha-kursen är helt kostnadsfri.

Anmälan

Gudstjänst varje söndag

Varje söndag 10.30 är det gudstjänst i Kungsportskyrkan. Då samlas vanligtvis hundratals människor i alla åldrar. Barnen är med i början av gudstjänsten, men går sedan till sin egen samling som vi kallar för Kungalandet. Alla våra gudstjänster och samlingar är öppna för alla. Vi är övertygade om att alla - oavsett om man går Alpha eller inte, kallar sig kristen eller inte, är van att gå i kyrkan eller inte - kan uppleva att våra gudstjänster känns meningsfulla och givande. 

Våra gudstjänsten/predikningar finns även att se på vår Youtube-kanal. 

Till Youtubekanal »

Möt Ida Johansson

Ida Johansson började intressera sig för kristen tro och vad det innebar att vara kristen när hon gick på högstadiet. Efter några år av funderingar gick hon en Alpha-kurs på Kungsporten, där hon fick brottas med alla frågor hon hade. Hon uppmanades att "testa" Gud genom att be till honom. I början tyckte hon att det var läskigt, men upptäckte efter ett tag att Gud faktiskt hörde hennes böner.

Se en videointervju med Ida här intill!

Möt Joakim Fogelberg

Joakim trodde inte på Gud, hans vänner kallade honom ateist. Han var fackligt och politiskt engagerad och var säker på evolutionsteorin. Men en dag började han fundera på om allt det engagemang han lade ner egentligen hade någon betydelse, och varför han ens skulle bry sig om det inte hade någon betydelse i slutändan. Han började studera olika religioner och blev samtidigt medbjuden till en Alphakurs i Kungsportskyrkan. Till slut kom han fram till att den kristna tron var den enda som höll. "Jag blev så sur när jag kom fram till att det jag en gång trodde på inte höll", säger Joakim.

Se en videointervju med Joakim här intill!

Kungsportskyrkan

Välj enhet