Våra medarbetare

David Axelsson

David Axelsson  |  Föreståndare & pastor

David har varit pastor sedan 1987 på några olika platser i Sverige. Sedan 2012 är David pastor i Kungsportskyrkan och är från och med hösten 2019 föreståndare.

Han är gift med Maria och har tre vuxna barn. David undervisar gärna om hur Jesus förvandlar människors liv och vad som händer när en människa upptäcker att hon är inbjuden till gemenskap med universums skapare.

David trivs på bönemöten och brinner för den gemensamma bönen i församlingslivet. Församlingens och den kristna kyrkans plats i samhället är också något som David intresserar sig för och på bokbordet ligger ofta böcker av historisk karaktär.

Fritiden ägnas gärna åt bollsport och frisbeegolf, eller kanske ett besök på något motorevenemang.

Kontakta David

Tel: 036-38 97 83
Epost: david.axelsson@kungsporten.com

Marcus Ringbäck

Marcus Ringbäck  |  Pastor

Marcus Ringbäck är pastor i församlingen och ansvarar för bibelskolan KRIK. En bibelskola med friskvårdsinriktning som bedrivs i samarbete med Mullsjö Folkhögskola.

Han är utbildad gymnasielärare och innan han började sin tjänst på Kungsporten jobbade Marcus som lärare på ett eftergymnasialt yrkesprogram för blivande socialpedagoger.

Marcus brinner för att inspirera och utrusta den lokala församlingen att bli mer missionell både lokalt och globalt.

Sin fritid spenderar han gärna med sin fru Cathrine och deras dotter och om det finns tid över ser han gärna en fotbollsmatch.

Kontakta Marcus

Tel: 036-38 97 82
Epost: marcus.ringback@kungsporten.com

Eric Lacabanne

Eric Lacabanne  |  Verksamhetschef café & konferens

Eric jobbar 50% som gympastor och verksamhetschef i församlingens friskvårdsarbete samt 50% som verksamhetschef för Kungsporten Café & konferens. Han är gift med Helene som jobbar som musiklärare.

Innan Eric började sin tjänst på Kungsporten läste han pastorsutbildningen SALT (Skandinavisk akademi för ledarskap och teologi) och har erhållit sin Teologie kandidatexamen vid Örebro Teologiska Högskola. Han är även ackrediterad mentor och coach inom MBCI (Mentors & Business Coaches International), har ett stort musikintresse och har tidigare jobbat som trumlärare under många år.

Erics passion är att se människor få sina liv upprättade till ande, själ och kropp. Han brinner för den lokala missionen och diakonin. Utöver att tillbringa tid tillsammans med sin fru och sina barn älskar Eric att träffa människor, träna, och spela trummor.

Kontakta Eric

Tel: 036-38 97 97
Epost: eric.lacabanne@kungsporten.com

Åsa Björk

Åsa Björk  |  Friskvårdspastor/Sportmissionär

Åsa Björk jobbar 50% som friskvårdspastor. Hon är instruktör och gruppträningsansvarig på Simson, Kungsportens friskvårdscenter. Hon jobbar 15% som sportmissionär i  Europeiska kristna sportalliansen, ECSU, där hon fungerar som friskvårdsinspiratör för församlingar och kristna organisationer.

Innan Kungsporten jobbade Åsa tillsammans med sin man Thomas och i Mellanöstern under 9 år. Där föddes deras två barn. De jobbade med diakoni och sportmission. Åsa är utbildad 1-7 lärare i Ma/No. Hon har läst en termin på Örebro Misssionsskola och gått en kristen sportledarutbildning i Sydafrika.

Hon älskar att inspirera och uppmuntra och tycker att det är underbart att se människor komma på rätt plats och se dem växa i sin uppgift och bli den man/kvinna som Gud har tänkt. Hennes bön är att församlingen ska vara en plats dit alla är välkomna oavsett vem man är eller hur man mår.

Bästa återhämtning får hon när hon är ute och rör på sig eller äter en god måltid med trevligt sällskap.

Kontakta Åsa

Tel: 036-38 97 81
Epost: asa.bjork@kungsporten.com

Emelie Näslund

Annakarin Steen  |  Diakon/Ledare för vårt sociala arbete

Annakarin jobbar som ledare för diakoniarbetet i Kungsportskyrkan. Hon är gift med Henrik och de har fyra barn, Benjamin, Melvin, Jolin och Edvin. Innan Annakarin började arbeta i församlingen bodde hon och familjen under fem år i Mellanöstern, där de tillsammans med lokala ledare arbetade med olika församlingsplanteringar. Dessutom utövade Annakarin själavård inom Open Hearts Ministries och mötte människor av olika nationaliteter i samtal. Mötet med människor från olika kulturer är något som ligger Annakarin varmt om hjärtat.

Annakarin brinner för att människor ska få bli helade och upprättade andligt, själsligt och kroppsligt. Det finns få saker i livet som är så vackert som att få se en människa sättas fri till att bli den hon är skapad att vara!

När Annakarin är ledig tar hon gärna långa skogspromenader eller läser en spännande bok med en påse saltlakrits som tilltugg.

Kontakta Annakarin

Tel: 036-38 97 84
Epost: annakarin.steen@kungsporten.com

Anney Patras

Anney Haglund  |  Ungdomspastor/Ledare unga vuxna

Anney Haglund är anställd på 70% som ungdomspastor och ledare för unga vuxna i Kungsportsskyrkan. Hon har studerat på Akademi för ledarskap och teologi i Stockholm och har en pastors kandidat därifrån. Anney är uppvuxen i Pakistan, Sri Lanka och Sverige och har tidigare  jobbat som ungdomsledare i Örtagårdskyrkan, Arboga.

Anney längtar efter att få se en ung generation växa upp och bli förälskad i Jesus och få sin identitet upprättad av Honom. Hennes hjärta längtar efter att få se fler öppna sina biblar och se vilka planer Gud har för dem genom Hans ord. Hon drömmer om att få se nya människor ta emot Jesus och en ung generation som tar mer plats och växer i sitt ledarskap och kärlek till Kristus. Anney har en väldigt stark hjärta för mission runtom i Sverige men också världen.
 
På fritiden tycker Anney om att göra en massvis med saker, men om något ska nämnas så är det att dricka kaffe, läsa, måla, fördjupa sig i Bibeln och umgås med vänner. Det är också så hon slappnar av.

Anneys bön för församlingen är att det ska vara en plats där alla får känna sig välkomna och sedda och få möta Jesus.

Kontakta Anney

Epost: anney.haglund@kungsporten.com

Benjamin Sundberg

Benjamin Sundberg |  Ungdomsledare

Benjamin jobbar 50% som ungdomsledare, han är både uppvuxen i Huskvarna och har varit del församlingen så gott som hela livet.

Hockey har varit en stor del av Benjamins liv och i samband med sitt sista år på gymnasiet fick han, med all tacksamhet och ära till Gud (som Benjamin själv skulle uttrycka det), avsluta karriären på bästa möjliga sätt - ett JSM-Guld!

Benjamins passion för lovsång och församling tog strax fart och efter att ha arbetat ett år som elevassistent och varit intern med författaren och evangelisten Mike Pilavachi upplevde han sig kallad tillbaka till Sverige och Kungsportskyrkan igen.

Benjamin längtar att få se Guds rike bryta fram ännu mer i församlingen men också i hela staden. Att människor ska få ett personligt möte med Jesus och bli förvandlade av hans kärlek. Han vill att en ny generations helhjärtade efterföljare till Jesus ska få väckas upp.

Sin fritid spenderar Benjamin gärna med att sjunga och skriva lovsång, träffa vänner eller spela någon sport. 

Kontakta Benjamin

Tel: 072-211 22 90
Epost: benjamin.sundberg@kungsporten.com

Rebecka Udd

Rebecka Udd  |  Pastor med ansvar för Barn & Familj

Rebecka jobbar som verksamhetsledare för barnverksamheten i Kungsportskyrkan. Hon är utbildad förskollärare och har innan tjänsten i Kungsporten jobbat inom förskolan som lärare och med uppdrag kring utvecklingsfrågor. Frågor som berör barns rättigheter och barns möjligheter till delaktighet och inflytande ligger Rebecka varmt om hjärtat och hon längtar efter att få vara med och skapa goda miljöer för barn i församlingen där barn får växa i tro, lärjungaskap och församlingsgemenskap.

Rebecka drömmer om att barn i kyrkans närområde ska få känna sig hemma i kyrkan och att vi som församling ska förmedla hopp och framtidstro genom att med våra liv peka på Jesus.

Rebecka bor i Huskvarna men kommer ursprungligen från Vintrosa utanför Örebro. Även om Huskvarna är otroligt vackert så trivs Rebecka som bäst i Kilsbergens skogar på fina vandringsleder eller med fikakorgen intill någon av alla små sjöar. Hon tittar gärna på världscuptävlingarna i längdskidor och umgås med familj och vänner.

Kontakta Rebecka

Tel: 036-38 97 87
Epost: rebecka.udd@kungsporten.com 

Linn Thörnberg

Linn Thörnberg  |  Barnledare

Linn jobbar 50% som barnledare i Kungsportskyrkan. Hon är född och uppvuxen i Huskvarna och har sedan hon varit liten varit en del av församlingen. Efter studenten spenderade hon ett år på Götabro bibelskola och kom sedan tillbaka för en anställning här. 

På fritiden tycker Linn om att sjunga och skriva lovsång, dansa, baka bröd och umgås tillsammans med vänner. Hon har ett stort hjärta för hela församlingen. Med sitt fokus på barn och unga vill hon att fler ska få hitta sin plats, bli sedda och bekräftade i en trygg miljö. Hon bär på en längtan att sanningar om vem Jesus är och vilka vi är, tack vare Honom, ska få bli till uppmuntran och uppbyggelse hos ännu fler. Att vi ska få vara förmedlare av ljus, liv och hopp för människor i vår stad.

Kontakta Linn

Tel: 036-38 97 87
Epost: linn.thornberg@kungsporten.com

Testbild

Robert Wessman  |  Fastighetsskötare

Robert Wessman jobbar som fastighetsskötare för Kungsportens fastigheter, vilket inkluderar Kungsporten Kontorshotell intill Kungsporten samt trygghetsboendet på Kungsängen. Han bor i Rogberga tillsammans med sin fru och deras fyra barn. Familjen har även hund, katt, häst och honungsbin.

Robert är en man med många strängar på sin lyra. Han har tidigare jobbat som fotograf med egen studio, han är ledare i Re:member, instruktör i Simson och är med i ett av kyrkans lovsångsteam. Han skulle beskriva sig själv som en kreativ problemlösare som älskar att skapa och utveckla.

Hans intressen är ungdomshäng, läger och vintersport, familjefix, renovering och husvagnsliv.

Kontakta Robert

Tel: 036-38 97 88
Epost: robert.wessman@kungsporten.com

Marianne Eriksson

Jeanette Petersson  |  Ekonom

Jeanette jobbar 75 % som ekonom hos oss, hon har tidigare arbetat bland annat på Lidheds revisionsbyrå.

Jeanette är bosatt i Bankeryd och tycker mycket om att vara ute i skog och mark. Hon är även trebarnsmamma.

För Jeanette är relationen och det pågående samtalet med Jesus viktigt, att både få prata med och om Jesus med andra.

Kontakta Jeanette Petersson

Tel: 036-38 97 89
Epost: jeanette.petersson@kungsporten.com

Linda Ståhlgren

Linda Ståhlgren  |  Kommunikatör

Linda Ståhlgren jobbar som kommunikatör i församlingen, samt åt café & konferens och friskvården. Hon är utbildad inom media och kommunikation på Högskolan i Jönköping. 

Linda är uppvuxen i Kvillsfors, utanför Vetlanda, och flyttade till Jönköping 2016 men bor numera i Huskvarna. När hon är ledig spenderar hon tid med familj och vänner, reser och spelar gärna volleyboll, helst på stranden på Öland. 

Kontakta Linda

Tel: 036-38 97 96
Epost: linda.stahlgren@kungsporten.com

Pia Gell

Pia Gell  |  Personalansvarig/Administratör

Pia har tillsammans med sin man Anders och deras två vuxna barn Johanna och Lukas varit medlemmar i församlingen sedan år 2006. Pia växte upp i Borås och kom till tro under gymnasietiden. Hon jobbade på bank i 15 år innan hon sadlade om och tog en examen på Personal och Arbetslivsprogrammet i Lund. Pia jobbade på ITM 2 år innan hon blev anställd i Kungsportskyrkan. Arbetar 40% i församlingen och 60% i konferensverksamheten.

På fritiden tycker Pia bl.a. om att träna aerobics och step samt att promenera i skogen. Tillsammans med Anders besöker de då och då olika församlingar och bibelskolor, där de undervisar i olika ämnen.

Kontakta Pia

Tel: 036-38 97 84
Epost: pia.gell@kungsporten.com

Pia Gell

Nikolaos Chatzakoj   |  Kock

Nikolaos, ”Nikos”, jobbar som kock på Kungsporten. Nikos kommer från början från Grekland, från liten plats utanför Thessaloníki. Han flyttade till Sverige och Jönköping 2012.

Nikos har jobbat som kock sedan 18 års ålder och älskar sambandet mellan olika smaker, tekniker och nya maträtter man kan hitta på. Han provar sig gärna fram genom att hitta nya kombinationer av olika smaker. Nikos jobbade tidigare på restaurang ”Hemma” som ligger inne i centrala Jönköping.

Naturen ligger honom varmt om hjärtat, så när han inte lagar mat går han gärna ut i skogen med hunden, eller reser och träffar sin familj. Han kopplar gärna av genom att träna. 

Kontakta Nikos

Tel: 036-389766
Epost: nikos.chatzakos@kungsporten.com

Markus Carlsson

Markus Carlsson  |  Konferens/café

Markus jobbar med Kungsportens konferensverksamthet samt café. Han är också till stor hjälp när någon har en IT-fråga. 

Markus är uppvuxen i Påarp, utanför Helsingborg, men flyttade till Huskvarna som 9-åring. 

När han är ledig spelar han gärna brädspel med vänner och familj, läser historieböcker, reser, kollar serier eller tränar. Behöver du någonsin tips på restaurang i Jönköping då är det Markus du ska fråga!

Kontakta Markus

Tel: 036-38 97 95
Epost: markus.carlsson@kungsporten.com

Kungsportskyrkan

Välj enhet