EQUIP - Lärjungaskap som förändrar världen


Våren 2022 startade Equip, en ny lärjungaskola i Kungsportkyrkan! Målet med Equip är att utrusta dig att ta nästa steg i ditt lärjungaskap. Lärjungaskap handlar om att följa Jesus, bli mer lik honom och överlåta sig till att delta i hans uppdrag. Vi hoppas och tror att Equip ska få vara ett verktyg och en plats där du ska inspireras, utrustas och utmanas att ta steg vidare i ditt lärjungaskap tillsammans med andra som bär på samma längtan som du själv.

MODULER

Equip bygger på moduler där man kan välja att läsa en eller alla moduler på en termin. Varje modul i Equip utgörs av fyra lektionstillfällen där vi fördjupar oss i ett ämne. Det som var centralt i Jesus undervisning, budskapet om Guds rike, är centralt även i Equip. Undervisningen hålls av några av Kungsportskyrkans pastorer och medlemmar samt tillresta lärare. Kvällarna kommer också innehålla praktiska moment och vara en plats där du får träna de andliga nådegåvorna i en trygg miljö.

VÅRTERMINEN 2023

START 1 mars kl.18.30-20-00

TEMA: EQUIP Mission - tvärs över gatan och till nationerna.

  • 1/3 - Åsa & Thomas Björk, "Kallad - Att ta första steget! Hur kommer man igång?"
  • 8/3 - Annakarin & Henrik Steen, "Gud, en missionerande Gud - Introduktion till missionens Gud genom skriften och historien. Varför är detta viktigt och vad betyder det för oss idag?"
  • 15/3 - PerHenrick & Desiree Sandahl, "Onåddafolk. Hur kan det vara så att efter 2000 år av mission så finns det fortfarande folkgrupper som inte hört? Vilka subkulturer finns och har inte nåtts i vätterbygden?"
  • 22/3 - Magnus Alfons (EFK), "Kulturförståelse eller att inte trampa i klaveret. Hur blir de goda nyheterna goda nyheter även i andra kulturer? Tillämpning både här och fjärran"
  • 29/3 - Jonas Andersson (Gå ut Mission), "Predika evangeliet - Lokalt och Globalt. Dela dom goda nyheterna i alla miljöer, hemma och borta"

12/4 Equip extra - Catharina Karlhager och Fredric Carlmatz (Folk&Språk). En inspirationskväll om visionen med att nå de onådda och bibellösa folken med Guds ord och hur vi jobbar med bibelöversättning.

Kurslitteratur: 

Något större - Hur världen kan förändras av vanliga kristna, Henrik Steen. 


Anmälan och frågor:

Om du har några frågor eller vill anmäla dig till en modul är du varmt välkommen att kontakta oss:
PerHenrick Sandahl - ph.sandahl@kungsporten.com.

Kungsportskyrkan

Välj enhet