Dans

Testbild


Dans på Kungsporten

Kom och dansa med oss! I Kungsportskyrkan har vi många olika dansgrupper: Dancing Kids för barn 3-5 år, dansgrupper för barn och ungdomar i åldern förskoleklass-gymnasiet och Dans som tillbedjan för gymnasiet/vuxna.

Dancing Kids | 3-5 år

Dancing Kids är för barn 3-5 år (från hösten det året man fyller 3 år till och med vårterminen det år man fyller 6 år).

Start: 24 januari
Slut: 24 april

Inget Dancing kids v.7, 14 & 16.

Upplägg:
Det viktiga på Dancing kids är att barnen få känna lusten till rörelse och använda sig av sina egna uttryck. Dansen ska bidra till att stärka barnets självkänsla, kropps-och rumsuppfattning, samtidigt som det lär sig att samarbeta med andra barn. Barnen får uttrycka sig genom olika improvisationsövningar där de får använda sin egen fantasi och uttrycksförmåga. Vi kommer att blanda lek, rytmik, rörelse och lära oss några enkla danssteg.

Huvudledare:
Linn Thörnberg

Tid:
Onsdagar: 15.50-16.20 samt 16.30-17.00. 
Vi håller till i gympasalen.

Anmälan: 
Anmäl dig till våren Dancing Kids HÄR

Frågor?

Har du frågor om Dancing Kids är du välkommen att kontakta linn.thornberg@kungsporten.com

Dansgrupper | Förskoleklass-Gymnasiet

Schema vårterminen 2024:

  • Barndans förskoleklass, torsdagar 16:00-16:45 - Tilda och Adina
  • Dansmix åk 1-2, onsdagar 17:00-17:45 - Henna och Signe
  • Dansmix åk 3-5, måndagar 17:30-18:15 - Wilma och Rachael

  • Modern dans åk 7, tisdagar 17:30-18:30 - Ida

  • Modern dans åk 8-gymnasiet, onsdagar 19:00-20:15 - Linnéa

Info: 
Vi håller till i danssalen. Start v.6. Terminen innehåller 10 tillfällen om inte du fått annan specifik information om din grupp. Uppehåll under skollov och röda dagar.

Anmälan/köplats:
Du kan ställa dig i kö till dessa dansgrupper genom att anmäla dig via länken här nedan. Du kan ställa dig i kö till dansgrupperna tidigast 1 januari det år du börjar förskoleklass.

Anmälan köplats till dansgrupperna ››

Frågor?

Har du frågor om dansgrupperna är du välkommen att kontakta dans@kungsporten.com

Dans som tillbedjan | Gymnasiet-Vuxen

Här kommer du få utforska hur man kan använda improviserad dans i sin relation med Gud. Det kan till exempel handla om att tillbe Gud, bön, förbön eller att lyssna in Guds röst och sedan uttrycka detta i dans. Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar i gymnasieåldern. Kursen passar både dig som har stor dansvana och dig som aldrig har dansat förut.

Tid:
Måndagar 19:15-20:15

Ledare:
Sanna Alfredsson.

Info: 
Vi håller till i danssalen. Terminen innehåller 6 tillfällen. Uppehåll under skollov och röda dagar.

Anmälan/kö:
Gruppen är pausad från och med vårterminen 2024 på grund av föräldraledighet. Om du är intresserad av att vara med och vill få information när vi startar upp igen kan du maila namn, ålder och tidigare danserfarenhet till: kultur@theliving.se

Frågor?

Har du frågor om Dans som tillbedjan är du välkommen att kontakta kultur@theliving.se

Dansverksamheten i Kungsportskyrkan

Målet med dansverksamheten i Kungsportskyrkan är att deltagarna ska få uppleva dansglädje, växa som dansare, få en god självkänsla, uppleva Guds kärlek och lära känna Gud.

Appen Church Center och Infomail

Via appen Church Center kan du som är 13 år eller äldre eller förälder till ett barn som är 13 år eller äldre när terminen börjar se ditt/ditt barns schema över danslektioner och om schemat för just din grupp har några ändringar. Vi skickar ut information om dansverksamheten, så som terminstider, via mail. I appen Church Center kan du uppdatera din mailadress om du skulle byta mailadress. Information om hur ni kommer igång med appen hittar ni här:

Appen Church Center ››


Kostnad:

  • 200 kr/termin.*
  • Betalas via swish 123 662 06 37 eller plusgiro 44 25 84-9 senast 28 februari för vårterminen respektive 30 september för höstterminen.

Våra dansstilar:

Dancing Kids: Lek, rörelse och dans för de minsta

Barndans: Med dansglädje i fokus får du utforska dans genom olika danspedagogiska lekar och övningar. Efter en tid kan du också få börja lära dig en enklare koreografi (färdig dans).

Dansmix: Här får du prova olika dansstilar utifrån ledarens val, exempelvis modern dans, jazz, streetdance, balett.

Modern dans: En konstnärlig dansstil som är både stark och flödande. Golvarbete är en viktig del inom den moderna dansen.

Streetdance: En fartig dansstil som inkluderar undergenrerna Hiphop, Locking, Popping och Breaking.

Dans som tillbedjan: Vår dansgrupp som fokuserar på att utforska hur man kan använda improviserad dans i sin relation med Gud. 

Uppsägning: 

Du som går i en av grupperna behåller automatiskt din plats inför nästa termin. Om du vill säga upp din plats gör du det senast 31 maj inför höstterminen respektive senast 30 november inför vårtermin.

Hur hanterar vi er information?

Läs om hur vi behandlar personuppgifter HÄR.

Instagram

Följ oss på instagram: kungsportskyrkan_dans

Kungsportskyrkan

Välj enhet