Livet & hälsan

Livet & hälsan - Vi samtalar om livets stora frågor

Brottas du med meningen med livet? Lever du med en existentiell ångest? Har du ett tomrum inom dig, som du inte vet hur du ska fylla? 

Den existentiella hälsan är något vi kan påverka och träna oss i för att möta de utmaningar som ingår i livet. Samtalsgruppen vänder sig till dig som vill utforska livsfrågorna tillsammans med andra. Den kan vara särskilt värdefull för dig som har mött påfrestningar av olika slag i livet.

Deltagarna ges möjlighet att reflektera kring tankar om livet och vad som ger inre styrka och känsla av sammanhang. Kursen tar upp olika begrepp som tillsammans beskriver vad existentiell hälsa består av: helhet, tro, hoppfullhet, förundran, meningen med livet, inre frid, andlig kontakt samt andlig styrka.

Gruppen träffas en gång i veckan under 8 veckor. Kurstillfällena innehåller alltid en introduktion till dagens begrepp. Sedan växlar vi mellan gruppsamtal, samtal två och två, enskild reflektion, Tikva och kreativa inslag. Mellan träffarna får man med sig enkla hemuppgifter till nästa gång.

Samtalsgrupperna arrangeras av Gemenskapens hus i samarbete med studieförbundet Bilda.

Start: 2 oktober 2024

Tid: Onsdagarkl 18:00-19:30, 8 träffar

Plats: Gemenskapens Hus, Kungsängsvägen 27, 561 51 Huskvarna

Kursen är kostnadsfri.

Sista anmälningsdag: 23 september 2024

För kontakt: omsorg@kungsporten.com

ANMÄL DIG HÄR

Kungsportskyrkan

Välj enhet