Vi söker barnledare 75%

Älskar du som precis vi:

- När kyrkan myllrar av liv från springande, skattande barn som precis haft en fantastisk gudstjänst, lekt världens roligaste lek eller hittat en ny kompis?
- Känslan av att lägga huvudet på kudden efter en lägerdag full av aktivitet som avslutas med en stilla stund av andakt och bön där du precis fått vara med och be för några barns böneämnen och önskan att lära känna Jesus ännu mer?
- När människor i alla åldrar samlas för att ta del av Bibelns budskap, tillbe och få möten med Gud?
- Att se fler få vara med och växa som lärjungar och ledare?

Då kanske det är du som är vår nya barnledare?!


Vi är ett team om fyra personer som jobbar riktat mot Barn & Ungdomar i Kungsportskyrkan. Teamet består av en ungdomspastor, en pastor med ansvar för barn och familj, en ungdomsledare och en barnledare. En av våra tjänster har under året varit vakant och två av våra medarbetare kommer efter vårterminen 2024 efter trogen tjänst lämna vidare stafettpinnen vilket innebär att vi söker tre medarbetare till vårt team med start hösten 2024. Är du en av dem?


Om församlingen

Kungsporskyrkan är en växande församling med ca 860 medlemmar i Huskvarna som samarbetar med EFK (Evangeliska Frikyrkan). Vår vision är att vi vill vara ”En församling som växer i kärlek till Gud, varandra och världen”. I församlingen bedrivs bland annat en stor barn- och ungdomsverksamhet. Utöver en bred församlingsverksamhet bedriver vi – genom aktiebolag och stiftelse - förskola, friskvård, café & konferensverksamhet, kontorshotell och trygghetsboende. Läs mer om församlingen under fliken kungsportskyrkan.


Om tjänsten

Som barnledare blir du en del av vårt team i Kungsporten och du får möjlighet att vara med och bidra till vår ambition av att vara en ”Enhet för helhet”. Du kommer främst att jobba nära teamet av anställda i barn & ungdom med även övriga församlingsanställda och tillsammans med vår pastor med ansvar för barn och familj leda, planera och genomföra församlingens barn- och familjeverksamhet. Du arbetar även nära ideella ledare i verksamheten samt barn & familjeteamet som består av ideella ledare. Din tjänst kommer innebära att du bland annat tillsammans med ideella ledare leder barngrupper under veckorna samt söndagsskola på söndagar. Du kommer även vara med och jobba med våra TIllsammansgudstjänster (gudstjänster för alla åldrar), gemensamma event (så som församlingshelg, Valborgsfirande etc.) samt lägerverksamhet.

Om dig

Du delar församlingens tro och teologi och har ett hjärta för att fler barn ska lära känna Jesus. Som person är du glad, positiv, flexibel, kreativ och vill vara med och verka för att alla barn känner sig sedda, välkomna, uppmuntrande och älskade. Du kan både självständigt och tillsammans med andra planera och genomföra aktiviteter och samlingar i barngrupper.

Du vill tillsammans med oss vara med och;
- Skapa trygga mötesplatser med god gemenskap och Jesus i centrum för barn,
- Berätta om Bibelns budskap och ge barn möjlighet att lära känna Jesus som sin vän och frälsare,
- Arbeta för församlingens vision och att vi på Kungsporten är en ”Enhet för helhet"
- Drömma och visionera för hur vi ska fortsätta växa och utveckla vårt arbete.

Vi vill erbjuda en kreativ tjänst där du får vara med och växa i dina gåvor och i ditt ledarskap. Vår ambition är att forma tjänsten efter dina erfarenheter, gåvor och intressen men även ge dig möjlighet att prova på och lära dig nya saker.

Detta ser vi som mediterande:
- Studier på bibelskola
- Erfarenhet av ledarskap i församling/förening
- Musik, dans, drama eller andra kreativa uttryck
- Sport/friluftslivsintresse

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi önskar din ansökan med personligt brev och CV så fort som möjligt. Rekryteringen sker löpande. Skicka din ansökan till pia.gell@kungsporten.com. Tjänstens omfattning är 75% med start i augusti 2024.

Har du frågor om tjänsten? Välkommen att kontakta oss:
Rebecka Udd, pastor med ansvar för barn och familj
rebecka.udd@kungsporten.com

David Axelsson, föreståndare
david.axelsson@kungsporten.com

Vår policy är att alla i vår barn och ungdomsverksamhet uppvisar ett utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ditt uttag via polisen.se

Kungsportskyrkan

Välj enhet