Våra medarbetare

David Axelsson

David Axelsson  |  Föreståndare

David har varit pastor sedan 1987 på några olika platser i Sverige. Sedan 2012 är David pastor i Kungsportskyrkan och är från och med hösten 2019 föreståndare.

Han är gift med Maria och har tre vuxna barn. David undervisar gärna om hur Jesus förvandlar människors liv och vad som händer när en människa upptäcker att hon är inbjuden till gemenskap med universums skapare.

David trivs på bönemöten och brinner för den gemensamma bönen i församlingslivet. Församlingens och den kristna kyrkans plats i samhället är också något som David intresserar sig för och på bokbordet ligger ofta böcker av historisk karaktär.

Fritiden ägnas gärna åt bollsport och frisbeegolf, eller kanske ett besök på något motorevenemang.

Kontakta David

Tel: 036-38 97 83
Epost: david.axelsson@kungsporten.com

Hans Jansson

Hans Jansson  |  Pastor

Hans har varit pastor och föreståndare i församlingen sedan 2004. Från och med den 1/9 2019 släppte han föreståndarrollen men finns kvar som pastor på 60 %.  På den övriga tiden kommer han att fungera i en resande tjänst, predika, undervisa, föreläsa om ledarskap, skriva, vara mentor och tillsammans med sin fru vill han gärna stötta andra pastorspar. Hans fru heter Karin och de har tre barn; Maria, Simon och Jakob. Hans pappa var pastor och han har nu själv jobbat i församlingstjänst i drygt 40 år. Sommaren 2016 kom han ut med boken ”Inför livets andra halvlek – att göra det bästa av resten av ditt liv" och 2018 kom boken ”Mästarlikt ledarskap – lärdomar från Jesu mästerliga ledarskap”.

Hans brinner för att få se församlingar i Sverige få växa och hitta vägarna ut till alla de människor som ännu inte tror på Jesus. Han är övertygad om att vi behöver varandra över samfundsgränserna om vi ska kunna vända den negativa trenden i svensk kristenhet. Han håller fast vid sin första kärlek till Jesus, sin fru, sina barn och Leksands IF.

Kontakta Hans

Tel: 036-38 97 82
Epost: hans.jansson@kungsporten.com

Eric Lacabanne

Eric Lacabanne  |  Pastor

Eric jobbar 70 % som gympastor och verksamhetschef i församlingens friskvårdsarbete och 30 % som pastor i församlingen. Han är gift med Helene som jobbar som musiklärare.

Innan Eric började sin tjänst på Kungsporten läste han pastorsutbildningen SALT (Skandinavisk akademi för ledarskap och teologi) och har erhållit sin Teologie kandidatexamen vid Örebro Teologiska Högskola. Han är även ackrediterad mentor och coach inom MBCI (Mentors & Business Coaches International), har ett stort musikintresse och har tidigare jobbat som trumlärare under många år.

Erics passion är att se människor få sina liv upprättade till ande, själ och kropp. Han brinner för den lokala missionen och diakonin. Utöver att tillbringa tid tillsammans med sin fru och sina barn älskar Eric att träffa människor, träna, och spela trummor.

Kontakta Eric

Tel: 036-38 97 97
Epost: eric.lacabanne@kungsporten.com

Åsa Björk

Åsa Björk  |  Friskvårdspastor/Sportmissionär

Åsa Björk jobbar 50% som friskvårdspastor. Hon är instruktör och gruppträningsansvarig på Simson, Kungsportens friskvårdscenter. Hon jobbar 15% som sportmissionär i  Europeiska kristna sportalliansen, ECSU, där hon fungerar som friskvårdsinspiratör för församlingar och kristna organisationer.

Innan Kungsporten jobbade Åsa tillsammans med sin man Thomas och i Mellanöstern under 9 år. Där föddes deras två barn. De jobbade med diakoni och sportmission. Åsa är utbildad 1-7 lärare i Ma/No. Hon har läst en termin på Örebro Misssionsskola och gått en kristen sportledarutbildning i Sydafrika.

Hon älskar att inspirera och uppmuntra och tycker att det är underbart att se människor komma på rätt plats och se dem växa i sin uppgift och bli den man/kvinna som Gud har tänkt. Hennes bön är att församlingen ska vara en plats dit alla är välkomna oavsett vem man är eller hur man mår.

Bästa återhämtning får hon när hon är ute och rör på sig eller äter en god måltid med trevligt sällskap.

Kontakta Åsa

Tel: 036-38 97 96
Epost: asa.bjork@kungsporten.com

Anney Patras

Anney Patras  |  Ungdomspastor/Ledare unga vuxna

Anney Patras är anställd på 70% som ungdomspastor och ledare för unga vuxna i Kungsportsskyrkan. Hon har studerat på Akademi för ledarskap och teologi i Stockholm och har en pastors kandidat därifrån. Anney är uppvuxen i Pakistan, Sri Lanka och Sverige och har tidigare  jobbat som ungdomsledare i Örtagårdskyrkan, Arboga.

Anney längtar efter att få se en ung generation växa upp och bli förälskad i Jesus och få sin identitet upprättad av Honom. Hennes hjärta längtar efter att få se fler öppna sina biblar och se vilka planer Gud har för dem genom Hans ord. Hon drömmer om att få se nya människor ta emot Jesus och en ung generation som tar mer plats och växer i sitt ledarskap och kärlek till Kristus. Anney har en väldigt stark hjärta för mission runtom i Sverige men också världen.
 
På fritiden tycker Anney om att göra en massvis med saker, men om något ska nämnas så är det att dricka kaffe, läsa, måla, fördjupa sig i Bibeln och umgås med vänner. Det är också så hon slappnar av.

Anneys bön för församlingen är att det ska vara en plats där alla får känna sig välkomna och sedda och få möta Jesus.

Kontakta Anney Patras

Epost: anney.patras@kungsporten.com

Benjamin Sundberg

Benjamin Sundberg |  Ungdomsledare

Benjamin jobbar 50% som ungdomsledare.

Kontakta Benjamin

Mobil: 073-909 86 60
Epost: benjamin.sundberg@kungsporten.com

Rebecka Udd

Rebecka Udd  |  Verksamhetsledare för barnverksamheten

Rebecka jobbar som verksamhetsledare för barnverksamheten i Kungsportskyrkan. Hon är utbildad förskollärare och har innan tjänsten i Kungsporten jobbat inom förskolan som lärare och med uppdrag kring utvecklingsfrågor. Frågor som berör barns rättigheter och barns möjligheter till delaktighet och inflytande ligger Rebecka varmt om hjärtat och hon längtar efter att få vara med och skapa goda miljöer för barn i församlingen där barn får växa i tro, lärjungaskap och församlingsgemenskap.

Rebecka drömmer om att barn i kyrkans närområde ska få känna sig hemma i kyrkan och att vi som församling ska förmedla hopp och framtidstro genom att med våra liv peka på Jesus.

Rebecka bor i Huskvarna men kommer ursprungligen från Vintrosa utanför Örebro. Även om Huskvarna är otroligt vackert så trivs Rebecka som bäst i Kilsbergens skogar på fina vandringsleder eller med fikakorgen intill någon av alla små sjöar. Hon tittar gärna på världscuptävlingarna i längdskidor och umgås med familj och vänner.

Kontakta Rebecka

Tel: 070-4783039
Epost: rebecka.udd@kungsporten.com 

Maria Hessel

Maria Hessel  |  Barnpedagog

Maria jobbar som barnpedagog i Kungsportskyrkan. Hon är gift med Marcus och har två barn.
 
Maria har jobbat med människor från 1-90 år bland annat i skola och barnomsorg, som fritidsledare, ungdomsledare och i hemtjänst. Senast jobbade hon på förskolan Kyrktuppen. Hon älskar att jobba med människor.
 
Musik är hennes största intresse. Hon har gått ITM (institutet för tro och musik) och församlingsmusikerkurs på Södra vätterbyggdens folkhögskola. Hon älskar att sjunga tillsammans med både stora och små.
 
Hon brinner för att se både gamla och unga tillbe och lovsjunga tillsammans. Hon vill att barnen ska få känna att Kungsporten är deras andra hem men framför allt önskar hon att barn redan från tidig ålder ska få uppleva vem Jesus är.

Kontakta Maria

Tel: 036-38 97 87
Epost: maria.hessel@kungsporten.com

Emelie Näslund

Annakarin Steen  |  Diakon/Ledare för vårt sociala arbete

Annakarin jobbar som ledare för diakoniarbetet i Kungsportskyrkan. Hon är gift med Henrik och de har fyra barn, Benjamin, Melvin, Jolin och Edvin. Innan Annakarin började arbeta i församlingen bodde hon och familjen under fem år i Mellanöstern, där de tillsammans med lokala ledare arbetade med olika församlingsplanteringar. Dessutom utövade Annakarin själavård inom Open Hearts Ministries och mötte människor av olika nationaliteter i samtal. Mötet med människor från olika kulturer är något som ligger Annakarin varmt om hjärtat.

Annakarin brinner för att människor ska få bli helade och upprättade andligt, själsligt och kroppsligt. Det finns få saker i livet som är så vackert som att få se en människa sättas fri till att bli den hon är skapad att vara!

När Annakarin är ledig tar hon gärna långa skogspromenader eller läser en spännande bok med en påse saltlakrits som tilltugg.

Kontakta Annakarin

Tel: 036-38 97 84
Epost: annakarin.steen@kungsporten.com

Testbild

Robert Wessman  |  Fastighetsskötare

Robert Wessman jobbar som fastighetsskötare för Kungsportens fastigheter, vilket inkluderar Kungsporten Kontorshotell intill Kungsporten samt trygghetsboendet på Kungsängen. Han bor i Rogberga tillsammans med sin fru och deras fyra barn. Familjen har även hund, katt, häst och honungsbin.

Robert är en man med många strängar på sin lyra. Han har tidigare jobbat som fotograf med egen studio, han är ledare i Re:member, instruktör i Simson och är med i ett av kyrkans lovsångsteam. Han skulle beskriva sig själv som en kreativ problemlösare som älskar att skapa och utveckla.

Hans intressen är ungdomshäng, läger och vintersport, familjefix, renovering och husvagnsliv.

Kontakta Robert

Tel: 036-38 97 88
Epost: robert.wessman@kungsporten.com

Marianne Eriksson

Rose-Marie Hermansson  |  Ekonom

Rose-Marie jobbar 50% som ekonom, hon har tidigare arbetat som redovisningsansvarig på Vårsols huvudkontor, Frälsningsarmén.

För Rose-Marie är bönen en viktig del i livet, att både i stort och smått få ha ett samtal igång med Herren, och att få förmedla glädje till medmänniskor och sprida budskapet att vi alla kan få vara en liten kugge i Guds stora plan.

Rose-Marie bor med sin man Kjell och deras två katter i Hässlarp utanför Svarttorp. På fritiden tycker hon om att busa och leka med barnbarnen, att tillsammans med familjen njuta av livet i lite varmare klimat eller en tur till havet med husvagnen.

Kontakta Rose-Marie Hermansson

Tel: 036-38 97 81
Epost: rose-marie.hermansson@kungsporten.com

Marianne Eriksson

Jeanette Petersson |  Ekonom

Jeanette jobbar 75 % som ekonom hos oss, hon har tidigare arbetat bland annat på Lidheds revisionsbyrå.

Jeanette är bosatt i Bankeryd och tycker mycket om att vara ute i skog och mark. Hon är även trebarnsmamma.

För Jeanette är relationen och det pågående samtalet med Jesus viktigt, att både få prata med och om Jesus med andra.

Kontakta Jeanette Petersson

Tel: 036-38 97 89
Epost: jeanette.petersson@kungsporten.com

Margaretha Sundström

Lisa Carlbäck  |  Kommunikatör

Lisa arbetar 60 % som kommunikatör i församlingen. Hon är utbildad inom grafisk kommunikation och har innan dess bland annat gått bibelskola i Mariannelund samt studerat utomlands. 

Lisa är uppväxt utanför Eksjö och älskar resor, djur och natur. Fotografering och grafisk design är ett stort intresse. Hon har tidigare varit engagerad mycket inom teater. En ledig dag spenderar Lisa med familj och vänner, gärna ute på upptäcksfärd. 

Lisa önskar att genom sina kunskaper få peka på Jesus och vara ett verktyg för Hans verk.

Kontakta Lisa

Tel: 036-38 97 96
Epost: lisa.carlback@kungsporten.com

Anna-Sara Larsson

Anna-Sara Larsson  |  Kommunikatör

Anna-Sara arbetar 75% som kommunikatör i församlingen och friskvården. Uppvuxen i Örby och bor sedan 2014 i Jönköping, tillsammans med sin katt. Hon älskar att pyssla, lyssna på ljudböcker och åka slalomskidor.

Hon har en utbildning i grafisk design och har tidigare arbetat inom både restaurang och lager. Efter en utmattningsdepression kom hon till oss och arbetstränade i friskvården som en del i rehabprocessen, nu arbetar hon här genom en såkallad OSA-anställning som innebär att hon är anställd av kommunen men gör tillsammans med Lisa allt ifrån att producera reklammaterial till att sköta hemsidan.

Kontakta Anna-Sara

Tel: 036-38 97 96
Epost: annasara.larsson@kungsporten.com

Pia Gell

Pia Gell  |  Personalansvarig/Administratör

Pia har tillsammans med sin man Anders och deras två vuxna barn Johanna och Lukas varit medlemmar i församlingen sedan år 2006. Pia växte upp i Borås och kom till tro under gymnasietiden. Hon jobbade på bank i 15 år innan hon sadlade om och tog en examen på Personal och Arbetslivsprogrammet i Lund. Pia jobbade på ITM 2 år innan hon blev anställd i Kungsportskyrkan. Arbetar 40% i församlingen och 60% i konferensverksamheten.

På fritiden tycker Pia bl.a. om att träna aerobics och step samt att promenera i skogen. Tillsammans med Anders besöker de då och då olika församlingar och bibelskolor, där de undervisar i olika ämnen.

Kontakta Pia

Tel: 036-38 97 84
Epost: pia.gell@kungsporten.com

Kungsportskyrkan

Välj enhet