Gospelalpha


Välkommen till Gospelalpha! För dig som vill sjunga gospel och är nyfiken på kristen tro.

Alla människor har frågor om livet. Gospelalpha ger dig en möjlighet att få ställa just dina frågor och samtidigt sjunga gospel i kör.

Alphakursen ryggar inte för livets stora frågor och gospelmusiken är en livsstil som fötts i ett behov av Guds räddning. Den är grundad i glädje och hopp, genom svårigheter. Alla har något att ge och tillsammans får vi ge oss ut på en resa under våren, där vi får balansera mellan tro och tvivel. Precis som i gospelmusiken; vi blundar inte för utmaningarna i livet, men får landa i glädje, hopp och frihet.


DETTA ÄR GOSPELALPHA

En introduktionskurs till den kristna tron kombinerat med gospelkörsång.

Alphakursen är till för dig som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där du får komma och koppla av, äta gott, lyssna på en föreläsning via film, dela dina tankar med andra och dessutom sjunga gospel i kör. Alphakursen är till för alla och speciellt anpassad för dig som inte är en van kyrkobesökare.

VARFÖR GOSPELKÖR?
Att sjunga i kör är något vi gör tillsammans och gemenskapen i kören är bärande. Körsång är en motvikt till individualism och ensamhet – alla i kören är lika viktiga och alla kan vara med och sjunga. Att sjunga i kör är också en form av friskvård. Körledare är Noomi Ax, Lina Häger, Maria Hessel och Victoria Brändin.


Start

  • Kursstart 6 februari 2020, kl 18.30. Välkommen på ett gratis prova på-tillfälle! Därefter bestämmer du dig om du vill fortsätta kursen.
  • Sista anmälningsdag söndag 2 februari (Anmälan längre ner på sidan).
  • Kostnad 450 kr.

Bra att veta

  • Uppehåll vecka 7, 15 och 18.
  • Körhelg vecka 13.
  • Gospelalpha-fest med avslutningskonsert 14 maj.


Program Gospelalpha

  • 18.30 Måltid och föreläsning via film.
  • 19.15 Körövning.
  • 20.15 Kaffe och samtal i grupper om kvällens föreläsning och låttexter. Alla frågor kan, får och bör ställas.
  • 21.15 Kursen slutar på utsatt tid.

 

LADDA NER FOLDER >>

Anmälan till Gospelalpha

Jag godkänner Kungsportens behandling av personuppgifter*


Gudstjänst varje söndag

Varje söndag 10.30 är det gudstjänst i Kungsportskyrkan. Då samlas hundratals människor i alla åldrar. Barnen är med i början av gudstjänsten, men går sedan till sin egen samling som vi kallar för Kungalandet. Alla våra gudstjänster och samlingar är öppna för alla som vill komma. Vi är övertygade om att alla - oavsett om man går Alpha eller inte, kallar sig kristen eller inte, är van att gå i kyrkan eller inte - kan uppleva att våra gudstjänster känns meningsfulla och givande. 

Efter gudstjänsterna är det alltid tillfälle för kyrkkaffe och gemenskap ute i vårt café.

Det skulle vara så roligt om du ville ta tillfället att besöka en av våra gudstjänster i höst!
Kyrkkaffet bjuder vi naturligtvis på första gången. 
Du är så välkommen till gudstjänst i Kungsportskyrkan!

 

Möt Ida Johansson

Ida Johansson började intressera sig för kristen tro och vad det innebar att vara kristen när hon gick på högstadiet. Efter några år av funderingar gick hon en Alpha-kurs på Kungsporten, där hon fick brottas med alla frågor hon hade. Hon uppmanades att "testa" Gud genom att be till honom. I början tyckte hon att det var läskigt, men upptäckte efter ett tag att Gud faktiskt hörde hennes böner.

Se en videointervju med Ida här intill!

Möt Joakim Fogelberg

Joakim trodde inte på Gud, hans vänner kallade honom ateist. Han var fackligt och politiskt engagerad och var säker på evolutionsteorin. Men en dag började han fundera på om allt det engagemang han lade ner egentligen hade någon betydelse, och varför han ens skulle bry sig om det inte hade någon betydelse i slutändan. Han började studera olika religioner och blev samtidigt medbjuden till en Alphakurs i Kungsportskyrkan. Till slut kom han fram till att den kristna tron var den enda som höll. "Jag blev så sur när jag kom fram till att det jag en gång trodde på inte höll", säger Joakim.

Se en videointervju med Joakim här intill!

Kungsportskyrkan

Välj enhet