Om Trygghetsboendet

Kungsportskyrkans vision med att bygga och driva ett Trygghetsboende är att skapa ett tryggt och bekvämt boende för äldre, ett boende med en verksamhet som vilar på kristen grund och som präglas av gemenskap, omtanke och trygghet. Alla boende ska känna sig välkomna, sedda och respekterade. Målet är att kunna möta hela människans behov – till ande, kropp och själ. Varmt, äkta och relevant är ledorden.

Trygghetsboendet (för 70 +) består av 29 bostadsrätter och 14 hyresrätter (6 tvåor och 8 treor). Förutom hyres- och bostadsrätter finns gemensamhetslokaler med samlingssal, kök, bibliotek, lounge, gym, gymnastiksal, samt dessutom ett gästrum. Trygghetsboendet är rökfritt.

Det finns ett rikt program med aktiviteter, som leds av en trygghetsvärd. Som exempel kan nämnas: föredrag, cafésamlingar, gymnastik, stickcafé, gubbfika, bokcirkel, skrivarklubb, målarstuga, bibelstudier och andakter. På tisdagar, onsdagar och fredagar finns möjlighet att äta gemensam lunch och under sommaren ordnas gemensamma grillkvällar.

Vi vill understryka att Trygghetsboende inte är en form av vårdboende. Det är viktigt att hälsan medger ett eget boende, att de boende uppskattar den kristna profilen och är villiga att utifrån sina förutsättningar bidra till Trygghetsboendets funktion och trevnad. Personer som redan bor i vårt trygghetsboende, och som av någon anledning vill byta lägenhet, har förtur.

Kungsporten Trygghetsboende, som var inflyttningsklart 1 juli 2016, har visat sig motsvara ett stort behov. Det är därför många som anmält sitt intresse för en lägenhet, naturligtvis med lite olika tidsperspektiv. Några vill ha en lägenhet så snart som möjligt, andra är med i väntan på kommande behov. Dessutom varierar behovet av storlek på lägenhet.

Gör intresseanmälan »

Kontakta oss:

 

Ulrika Stjerndahl, Trygghetsvärd
ulrika.stjerndahl@kungsporten.com
036-331 15 59

 

 

 

 

Robert Wessman, fastighetsskötare
robert.wessman@kungsporten.com

 

 

 

 

Kungsporten Tryggghetsboende AB
Kungsängsvägen 25, 5661 51 Huskvarna

 

« Tillbaka

Kungsporten

Välj enhet