Stor efterfrågan på trygghetsboende

Först ut på nya bostadsområdet Kungsängen i Jönköping är Kungsportskyrkan med 42 lägenheter för trygghetsboende. Intresset har överträffat förväntningarna. Nio månader före inflyttning finns det enbart tre lägenheter kvar för uthyrning. Samtliga bostadsrätter är sålda.

Gärahovs Bygg AB och Kungsportens Trygghetsboende hade i torsdags (10 sep) en uppskattad visning av byggnationen. På plan tre, av blivande sju plan, samlades de som i juni 2016 ska flytta in i fastigheten till mingel och information om byggnationen.

Trygghetsboendet har lägenheter som är anpassade för behov och önskemål som finns när man börjar bli lite äldre. Det som säkerligen uppskattas är att boendet innehåller stora gemensamhetsutrymmen. Här finns även bibliotek och utrymmen för aktiviteter. I dessa lokaler möts de boende till gemenskap – ibland runt en kopp kaffe, andra gånger till aktiviteter som stimulerar de boendes välbefinnande.  För att förstärka tryggheten i nya boendet kommer det att finnas en anställd bovärd. Kungsporten Hemtjänst, som startats av Kungsportskyrkan under året, kommer att finnas med lokaler på entréplan.

Foto: Robert Wessman

Kungsportskyrkan

Välj enhet