Stöd våra syskon i Ukraina

Vi i EFK vill vara med och göra det vi kan

 

Läget i Ukraina är allvarligt och det som sker just nu är omskakande. Vi i EFK vill vara med och göra det vi kan. Vi omsluter våra bröder och systrar och hela situationen i bön. Vi vill också vara med och stödja de mest utsatta och startar tillsammans med baptister i hela Europa en katastrofinsamling. Var med och be och ge!

Ge en gåva

Vi vill tillsammans med kyrkan i Ukraina och med baptister i hela Europa ge stöd i den här situationen. Var med och stöd våra syskon i Ukraina genom att ge en gåva till Ge för livets katastrofinsamling.

Ge gåva via swich eller kort

Du kan också ge via bankgiro 900-5588 eller swisha direkt till 900 5588. Märk din gåva "Ukraina".

Gåvorna förmedlas via Europeiska baptistfederationen (EBF), där vi i EFK finns med tillsammans med flera andra baptistsamfund, till Ukraina.

I veckan mötte 75 ledare i EBF Igor Bandura, en av tre ledare i Ukrainas baptistsamfund. Rapporten han delar är omskakande. Han uttrycker att händelserna de senaste dagarna är värre än deras värsta tänkbara scenario och nöden är stor. Men mitt i all denna otroliga smärta berättar Igor också att församlingarna i Ukraina redan öppnat upp för att ge akut stöd i form av skydd, mat och förnödenheter till de mest utsatta i landet. Vi i EFK vill tillsammans med baptistsamfund över hela Europa vara med och möta dessa oerhörda behov i denna svåra situation.

Be med oss

Vi följer utvecklingen i Ukraina, och vi vill uppmana er att be med oss för läget som råder. Tillsammans med alla kyrkor i Sverige, så ber vi om frid och beskydd!

Heliga treeniga Gud, du som är världens upprätthållare och frälsare.
Vi ber för situationen i och omkring Ukraina.
Vi ber om insikt, mod och handlingskraft hos politiker och ledare att gå fredens väg. Stärk enheten mellan människor, folk och stater. Hjälp oss alla att verka för fred och försoning.

Jesus Kristus, vår befriare, ge oroliga hjärtan ro.
Kom med din fred. Amen.

 

Se EFK:s film där de berättar mer om situationen och insamlingen HÄR

Kungsportskyrkan

Välj enhet