Snart är det dags för påskkonferensen Tre Dagar!

2-5 april


2-5 april kommer elfte upplagan av Tre Dagar att äga rum på Kungsporten. Tre dagar är en påskkonferens för ungt folk nyfikna på vad påsken handlar om. Årets tema är "Hel i sprickorna". Läs mer och anmäl dig på www.tredagar.se

Sprickorna.
Vi bär dem. Du och jag. Ensamma och tillsammans. Tyngda av sorg, svek, rädsla och misslyckanden längtar våra brustna hjärtan efter den helhet Gud först skapade oss till att leva i.

Vi har alla vandrat vilse men under påsken inbjuds vi att upptäcka hur vårt första steg bort från Gud blev Guds första steg mot korset. Driven av en kärlek som inte tar några genvägar trampas frälsningens väg upp genom historien, rör vid miljontals människoliv och sträcker sig ända fram till dig och mig idag. Guds oerhörda kärlek till oss med sprickor förvånar och väcker förundran. Den förargar och förnekas. Men framför allt är den en kärlek som befriar och förvandlar!

När Jesus sträcker ut sina armar och låter spikar drivas in i handlederna; när han som är utan synd låter alla våra sprickor ta plats i sin egen kropp, ser vi på riktigt hur kärleken ser ut och den går hela vägen ända in i döden. Jesu rop att det är fullbordat, den sönderrivna förlåten och gravstenen som rullats undan då Jesus uppstått, gör att vi kan gå in i en ny verklighet. En där ingen spricka i världen kan skilja oss från Gud.

Istället blir sprickorna öppningar där Guds kärlek och ljus kan ta plats i oss. Där vi ser sprickor, ser Gud oss som de vi innerst inne är. Vår identitet finns inte längre i vår trasighet, utan i att vi är barn till Honom som är hel. I Guds händer är sprickorna inte enbart smärtsamma påminnelser om svårigheter vi mött, utan också en källa av oändliga möjligheter där våra största svagheter kan bli våra styrkor.

På Tre Dagar vill vi lyfta upp det vackra i att ha sprickor. Vi tror att vi genom mötet med Guds kärlek i våra egna sprickor, också kan börja se på varandras sprickor med Guds blick. Det andra ser som svaghet vill vi se som styrka. Där andra ser brottningskamp vill vi se mod. I det som avfärdas som misslyckanden vill vi lyfta fram möjligheterna.

Tillsammans vill vi ta ett första steg på vägen vidare och proklamera att man kan vara

HEL – i sprickorna.

Kungsportskyrkan

Välj enhet