Kungalandet

Testbild

Ibland kallas det för söndagsskola – vi kallar det för Kungalandet!

Syftet är det samma, att ge alla barn möjlighet att lära känna Jesus som sin bästa vän. Vi vill skapa en trygg, attraktiv och rolig gemenskap där barn blir ”sedda”.

Vi vill att kungalandet ska vara en trygg och säker plats för alla barn,
därför använder vi oss av incheckningssystemet planningcenter. 

Inför ditt första besök registrera dig här >>

Det tar minst ett dygn innan registreringen går igenom så gör det i god tid innan.

Checka in snabbare med ett mobilepass i mobilen! Läs HÄR om hur du kommer gång.

Checka in vid incheckningsdisken innan gudstjänsten börjar.  Där får barnet en namnlapp och du får en utchecknings talong. Barnet måste ha sin namnlapp för att komma in i Kungalandet.

Dörrarna till Kungalandet och sporthallen är stängda larmade under tiden Kungalandet pågår för att vi ska se att inget barn försvinner. Du får givetvis följa med ditt barn till Kungalandet om det önskar, men följ i så fall med vid start.  Meddela växthusledaren om du behöver hämta barnet tidigare. 

Om något händer och du behöver komma för att hämta ditt barn, ringer vi på det mobilnummer som du angett vid registrering. Ha gärna mobilen tillgänglig på ljudlöst.

Om ditt barn ångrar sig efter incheckningen och vill stanna kvar i gudstjänsten behöver ni gå till incheckningsdisken och checka ut barnet, så att ledarna inte letar efter det.

12:15 checkar du ut ditt barn hos deras växthusledare i Kungalandet. Från klass 1 får barnen checka ut sig själva.

Kungalandet består av tre viktiga delar:

Först är det ”Äventyret” en storsamling där vi sjunger tillsammans och får bibelundervisning på ett kreativt och levande sätt, på barnens egna nivå.
Sedan är det ”Växthuset”- åldersindelade smågrupper där vi samtalar och gör aktiviteter kring undervisningen från storsamlingen.
Till sist är det dags för ”Buskul” då vi leker, pysslar och gör olika aktiviteter för att bygga gemenskap och ha roligt tillsammans.

Alla barn är välkomna till Kungalandet, från och med hösten det år man fyller 4 upp till 12 år!

Mega Sunday är vår söndagsskola för barn i behov av särskilt stöd. Läs mer HÄR.

Upplägg

  • 10:15 Incheckning – sedd, välkomnad, trygghet. Alla barn registreras och får sin namnskylt och ledare
  • 10:30 Gudstjänst – tillbe som familj, skapa goda vanor, synliggöra barnen. Barnen går med sin familj på gudstjänsten tills kungalandet har sitt inslag och tar med barnen ut.
  • 10:50 Äventyret – lovsång, undervisning, bön & insamling. Barnens egen gudstjänst där vi levandegör bibeln på en kreativt sätt utifrån barnens nivå. Klass 4-6 kallas Guld & Silver. Samlas i Johannes. Klass 1-3 Stora Äventyret samlas i danssalen på bottenvåningen. Barn 4-6 år ses i barnlandet på entréplan. MegaSunday ses i bottenvåningen Miniland börjar i sporthallen.
  • 11:25-11:45 Växthus - vardagsnära, gemenskap, samtal & bön. Åldersindelade smågrupper där vi är personliga med varandra. Gul 4 år. Blå 5 år. Orange 6 år. Rosa 7 år. Grön 8 år. Röd 9 år.
  • 11:45-12:15 Buskul – gemenskap, lek och pyssel. Under buskul får barnen välja att göra det som de tycker är roligt, sport, lekar, pyssel, bygga, måla, sjunga, dansa, pärla. Vi är oftast i sporthallen och rummen i barnlandet där barnen hämtas upp efter städning, kl 12:15.

Start söndag 8 september för hösten 2019!


Barn under 4 år

Vi har Miniland för barn mellan 0-4 år. Läs HÄR. Vi har också ett småbarnsrum för barn upp till 4 år, i anslutning till kyrksalen. Där kan man vara med sitt barn om det är svårt för dem att vara med i gudstjänsten. Där finns leksaker att leka med och föräldrarna kan följa med i gudstjänsten via högtalare.


tl_files/Grafik/facebook_icon.png
Gå med i facebookgruppen Barn & Familj Kungsportskyrkan för att ta del av det som händer på Kungsporten rörande barn och familj!


Frågor?

Har du frågor om Kungalandet är du välkommen att kontakta vår barnpastor Elisabeth Ågren: elisabeth.agren@kungsporten.com
Tel: 070-651 82 14
eller vår barnpedagog Maria Hessel: maria.hessel@kungsporten.com

Kungsportskyrkan

Välj enhet